Ο Ρίτσαρντ Μάθεσον, ο συγγραφέας του βιβλίου I'm Legend, που έγινε ταινία με τον Γουίλ Σμιθ και σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών επιστημονικής φαντασίας, "έφυγε", χθες, σε ηλικία 87 ετών.  …» 


Ο Μάθεσον πρωτοεμφανίστηκε ως σεναριογράφος στην τηλεόραση, γράφοντας το σενάριο για έναν κύκλο από τη θρυλική σειρά "Twilight Zone", ενώ πέρασε και από τα -πιο γνωστά στην Ελλάδα- "Star Trek" και "Μάχη".

Τον ξεχώρισε ο άρχοντας του είδους Στέφεν Κινγκ, δηλώνοντας πως είναι από τους αγαπημένους του συγγραφείς. Συνέγραψε το I'm Legend, το οποίο, όπως ελάχιστοι είδαν κι ακόμη πιο ελάχιστοι θυμούνται, γυρίστηκε, για πρώτη φορά, για τον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστή τον Τσάρλτον Χέστον(του οποίου, για... ευνόητους λόγους το όνομα αλλάξαμε στην Ελλάδα σε Ίστον), με τίτλο "Ο άνθρωπος που αντίκρισε την κόλαση". Η επανέκδοση με τον Γουίλ Σμιθ και τον ελληνικό τίτλο "Ζωντανός Θρύλος" (φωτογραφία κάτω) γνώρισε μεγαλύτερες πιένες -κυρίως στα dvd club και τη συνδρομητική τηλεόραση.



Ο Μάθεσον είχε ιδιαίτερες ανησυχίες για το θέμα του πυρηνικού ολόεθρου, όπως έδειξε και ένα άλλο βιβλίο του, που πέρασε στον κινηματογράφο και προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο "Ο άνθρωπος που ζάρωνε".