«Με ιούς και βακτήρια δεν ξεμπερδεύει ποτέ κανείς», σχολίασε το θέμα του κρούσματος λύσσας που ανιχνεύτηκε σε σκύλο στο Λαγκαδά, ο καθηγητής κτηνιατρικής Τιμολέων Ράλλης, που μίλησε …»

στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Ο κ. Ράλλης υπογράμμισε πως, τόσο το κρούσμα στο Λαγκαδά, όσο και τα κρούσματα σε ζώα στην Καστοριά, Κοζάνη και τη Θεσσαλία των προηγούμενων μηνών, είναι «σποραδικά» και τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κτηνιατρικής, η λύσσα είναι «ιογενές νόσημα που δεν αφορά μόνον τα ζώα συντροφιάς» και υπογράμμισε πως «κυρίως πρέπει να εμβολιαστούν οι κυνηγετικοί σκύλοι, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πιθανής νόσησης, αφού οι ιδιοκτήτες τους αποφεύγουν τον εμβολιασμό επειδή πιστεύουν ότι, με αυτόν τον τρόπο, επηρεάζεται το ανοσοποιητικό σύστημα του ζώου, κάτι που δεν ισχύει».

Ο κ. Ράλλης τόνισε πως, το ζώο που έχει προσβληθεί από λύσσα γίνεται πιο επιθετικό, δεν αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του και παρουσιάζει πτυελόρροια, έως ότου φθάσει στο τελευταίο, παραλυτικό στάδιο. Πρόσθεσε πως, ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν διανείμει έντυπο υλικό στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να αντιμετωπιστούν τα σποραδικά αυτά μεμονωμένα περιστατικά.