Οι Πέισερς επικράτησαν 91-77 του Μαϊαμι στον 6ο τελικό της Ανατολής του ΝΒΑ, ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά κι έτσι η ομάδα που με το Σαν Αντόνιο>>>
θα διεκδικήσουν τον εφετινό τίτλο θα γίνει γνωστή τα ξημερώματα της Τρίτης.
Η αναμέτρηση στην "American Airlines Arena" του Μαϊαμι, σε δύο 24ωρα (7ος τελικός) θα κρίνει τα πάντα. Η Ιντιάνα απέδειξε και χθες τα ξημερώματα ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και με κορυφαίους τους Γουέστ, Τζορτζ και Χίμπερτ πήρε τη νίκη κι έτσι όλα θα κριθούν στην έδρα των πρωταθλητών.
Λοίμωξη του αναπνευστικού με υψηλό πυρετό έπαθε λίγο πριν το τζάμπολ ο Ντέιβιντ Γουέστ, αλλά παρ' όλα αυτά όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά ήταν ένας από τους κορυφαίους της νίκης των γηπεδούχων. Σε 36 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 11 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην ισοφάριση της σειράς από την ομάδα του.
Επιθετικά, σε ένα ακόμη ματς αυτοί που «σήκωσαν το βάρος» στο σκοράρισμα ήταν οι «συνήθεις ύποπτοι» Πολ Τζορτζ και Ρόι Χίμπερτ. O πρώτος σε 43 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 28 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ, ενώ ο δεύτερος ήταν ο κυρίαρχος της ρακέτας. Τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ κι ένα κόψιμο.
Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του κι έτσι οι 29 πόντοι που πέτυχε δεν ήταν αρκετοί για τους Χιτ να πάρουν την πρόκριση στην έδρα των Πέισερς. Ο Ντουέιν Γουέιντ με 10 πόντους και μόλις με 5 ο Κρις Μπος δεν βοήθησαν επιθετικά τους πρωταθλητές, που καλούνται να κάνουν το 4-3 στην έδρα τους για να έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το στέμμα τους.
Καθοριστική ήταν η τρίτη περίοδος, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» σερί 10-0 και μετέτρεψαν το 43-42 σε 53-42, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο 60-45, 62-46 και 66-49. Στο τελευταίο 12λεπτο, το Μαϊάμι μείωσε σε 72-68, αλλά οι γηπεδούχοι με νέο σερί 9-0 έκαναν το 81-68 και εκεί τελείωσαν όλα.

Πηγή Ναυτεμπορική