«Ο κ. Τσίπρας καθημερινά διευρύνει το χώρο των συμμαχιών του και, καθώς πιστεύει πως βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας, φροντίζει να χωρά τους πάντες». …»

Με τα λόγια αυτά σχολίασε ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την τοποθέτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, Αλέξη Τσίπρα, για την διεύρυνση του κοινωνικού μετώπου, δήλωση που ο κ. Τσίπρας έκανε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ημερίδας για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας δεν μπήκε σε βάρος για να χτυπήσει τα αίτια της πολιτικής που καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων και στην ΕΥΑΘ».

Εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση του νερού πραγματοποίησε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη και το ΚΚΕ. Η εκδήλωση διεξάγεται αυτήν την ώρα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ομιλητές είναι ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας, ο Μπάμπης Ζιώγας, υπεύθυνος της Ομάδας Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Μίλησαν, ακόμη, οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Στεφανίδης και Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, εκπρόσωποι του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕ, των εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ και εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης.

Ειδικά για το θέμα της ΕΥΑΘ, ο κ. Χαβατζάς δήλωσε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι. Ασπροπούλη, ότι όλοι αποσιωπούν το ότι «η επιχείρηση είναι ιδιωτικοποιημένη και εισηγμένη στο χρηματιστήριο εδώ και καιρό». Χαρακτήρισε τα περί δημοψηφίσματος για το μέλλον της «ανεμόμυλους που κυνηγά ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες», υπογράμμισε πως «την ιδιωτικοποίηση υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις οδηγίες της που υιοθέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων» και χαρακτήρισε «καθόλου τυχαίο το γεγονός της μετατροπής του νερού σε εμπόρευμα».