Ως και με συρματόπλεγμα είχαν κλείσει, συμπολίτες μας, τμήμα της οδού Κορίνθου, στην περιοχή Χαριλάου και το είχαν μετατρέψει σε... πάρκινγκ! 


Το συγκεκριμένο τμήμα καθαρίστηκε, χθες, από συνεργεία του δήμου και, μετά από πολλά χρόνια διανοίγεται για να αποδοθεί σε κοινή χρήση. 

Πρόκειται για το τμήμα της οδού από την οδό Αιτωλικού μέχρι την οδό Παπάφη. Το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Κορίνθου ήταν περιφραγμένο και κατειλημμένο από τους πρώην ιδιοκτήτες του και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Τα αγριόχορτα είχαν γίνει... δάσος κι έμπαιναν ως τις αυλές των δύο σχολείων που υπάρχουν στην περιοχή: Του 1ου Γυμνασίου και του 30ου ΓΕΛ! 

«Παρά τις επανειλημμένες αναφορές της σχολικής επιτροπής και τις καταγγελίες του συλλόγου γονέων, οι προηγούμενες διοικήσεις αδιαφορούσαν πλήρως, αρνούμενες να εφαρμόσουν τα νόμιμα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης και πρόσθεσε πως «με τις εργασίες που εκτελούνται, διανοίγεται η οδός Κορίνθου, διευρύνεται η σχολική αυλή και αποδίδεται δημόσιος χώρος στους δημότες».

Είπε ακόμη ότι εξετάζεται θετικά το αίτημα των δημοτών να γίνει το τμήμα εκείνο της οδού Κορίνθου πεζόδρομος.