foitites_amfitheatro_01.jpg

Διήμερο συνέδριο με θέμα: Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας Βουλγαρίας: παρόν και μέλλον διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 (ώρα 18:00) και αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 (ώρα 10:30) στο …»

Ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΜΘ).

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο και θα παρουσιαστούν πρακτικές που προωθούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και τη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου και η λειτουργία των δύο Κέντρων Επιχειρηματικότητας (σε Ελλάδα και Βουλγαρία) που συστάθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

«Καταφέραμε να φέρουμε σε επαφή τα πανεπιστήμια, τους άνεργους νέους και τους επιχειρηματίες στον τομέα της αυτοαπασχόλησης», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο Δημήτρης Σουμπενιώτης, καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αφορμή το συνέδριο.

Όπως είπε, στο συνέδριο για την επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας Βουλγαρίας, θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες νέων, κάποιες από τις οποίες έχουν, ήδη, δρομολογηθεί και υλοποιούνται, όπως ηλεκτρονική πλατφόρμα υπηρεσιών για φοιτητές, σταθμός υποδοχής Ατόμων με Αναπηρία, επιχείρηση τυποποίησης και εμπορίας κάστανου και οικολογικών προϊόντων και ηλεκτρονικά φαρμακεία, για περιοχές όπου δεν υπάρχουν παραδοσιακά.