samaras_karamanlis_laughing_01.jpg

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, θα μιλήσει, αύριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο προσυνέδριο του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη. …»

Η ομιλία του πρωθυπουργού θα δοθεί στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» και με αυτήν θα κορυφωθούν οι εργασίες του προσυνεδρίου.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις κλιμακίων της ΝΔ με δεκάδες φορείς από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θέλουμε να αλλάξουμε την προσέγγιση με τον κόσμο. Αν μας φταίνε οι πολιτικοί –με όμικρον γιώτα- δε μας φταίει η πολιτική –με ήττα». Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Ταυρής, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100.

Ο κ. Ταυρής υπογράμμισε πως, ειδικά σε αυτήν την χρονική περίοδο, όπου εμφανίζονται «ναζιστικά μορφώματα» χρειάζεται να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου στη Δημοκρατία. Υπογράμμισε ότι «σημασία έχει πώς υπηρετούμε αυτήν τη Δημοκρατία» και υποστήριξε ότι, το κόμμα του σκοπεύει «να τα αλλάξει όλα, εκτός της ιδεολογίας του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, αφού αποδείχτηκε πως είναι η πιο σωστή». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν αναφέρεται «στον στυγνό φιλελευθερισμό που αποσκοπεί, μόνον, στους αριθμούς».

Εξηγώντας το λόγο που η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να ανοίξει το διάλογο για την ασφάλεια από την προσυνεδριακή της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «από νόμους πάμε καλά, αλλά από εφαρμογή πάσχουμε».

Όσον αφορά το διάλογο που θα γίνει στις επόμενες «στάσεις» πριν το συνέδριο, για την οικονομική ανάπτυξη, τόνισε: «Δεν τολμώ να πω σε έναν άνεργο, ακόμη και σε έναν εργαζόμενο σήμερα, ότι έχει σημασία η αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης. Η οικονομία, όμως, είναι, κυρίως, θέμα κλίματος και το κλίμα αλλάζει».