ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Κίνα κι Ελλάδα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Με Κινέζους δημοσιογράφους, που καλύπτουν οικονομικό και τουριστικό ρεπορτάζ σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας τους κι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε, σήμερα, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράογλου. ...➽


Δημοσιογράφοι και υπουργός συζήτησαν για ζητήματα που άπτονται της σύσφιξης των εμπορικών, επενδυτικών και τουριστικών σχέσεων της Βόρειας Ελλάδας με την Κίνα. Ο κ. Καράογλου προέτρεψε τους Κινέζους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα τουρισμού και διεθνών σχέσεων κ. Σπύρο Πέγκα και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Σαπουντζή, να συμβάλλουν και αυτοί από την πλευρά τους στην επέκταση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο ΥΜΑΘ τόνισε ότι χάρη στη γεωστρατηγική του θέση και σε συνδυασμό με την άμεση πρόσβαση που έχει σε αυτοκινητοδρόμους και σιδηροδρομικό δίκτυο, μπορεί να αποτελέσει διαμετακομιστικό κόμβο για την προώθηση των κινεζικών προϊόντων σε όλη την Ευρώπη.

Όσον αφορά στον τουρισμό, ο κ. Καράογλου προέτρεψε την αντιπροσωπεία των κινέζων δημοσιογράφων να αναδείξουν τις φυσικές ομορφιές και τα πλούσια ιστορικά μνημεία της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ κάλεσε τους τοπικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον εισερχόμενο τουρισμό να επενδύσουν στις ήδη υπάρχουσες καλές σχέσεις συνεργασίας με την Κίνα  προκειμένου, όπως είπε,  να αυξηθεί το ρεύμα Κινέζων τουριστών προς τη Μακεδονία και τη Θράκη.


Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καράογλου: «Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και σε εμπορικό, επενδυτικό και τουριστικό επίπεδο, ξεκινώντας μια συνεργασία η οποία θα είναι αμοιβαία επωφελής. Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Σαμαρά, στην Κίνα άνοιξε το δρόμο. Η σημερινή συνάντηση τον διευρύνει σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας».

Σχόλια