stratopedo_pavlou_mela_1.jpg

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, για την ιδιωτικοποίηση, μέσω ΤΑΥΠΕΔ, των στρατοπέδων, απευθύνουν εννέα δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης. …»

Ζητούν να ανακληθεί η απόφαση ως προς τα στρατόπεδα, αλλά και άλλα οικόπεδα – φιλέτα, που βρίσκονται εντός πόλεων και να χρησιμοποιηθούν αυτά για να γίνουν χώροι πολιτισμού, παιδείας, άθλησης και, κυρίως, πρασίνου.

«Ο δήμος μας έχει αξιοποιήσει χώρους του στρατοπέδου ‘Μεγάλου Αλεξάνδρου’, με την κατασκευή τριών γυμνασίων, ενός λυκείου, γηπέδων 5Χ5, ενός σταδίου με στίβο, δυο γηπέδων ποδοσφαίρου, τριών γυμναστηρίων, ενός κλειστού προπονητηρίου», είπε στην Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου. Κι αναρωτήθηκε «ποιος θα σπεύσει να επενδύσει σε μια έκταση που, ήδη, έχουν δημιουργηθεί χώροι άθλησης και πολιτισμού και ένας… δρόμος, όπως η οδός Δενδροποτάμου, που κατασκευάστηκε με την κάλυψη του παλιού ρέματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κυρίζογλου οι εκτάσεις ήρθαν στην κυριότητα του δήμου με παραχωρητήρια επί προηγούμενων κυβερνήσεων και είπε για τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου». Πρόσθεσε ότι «πήραν τα τοπογραφικά και τον χάρτη της περιοχής όπως ήταν το 1960 και το 1970 και μετέφεραν κατά κυριότητα τα ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση με διαγωνισμό».