kouvelis_03%255B3%255D-001.jpg

Στην αποθήκη Α της προβλήτας 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μιλά, στις 8.30 το βράδυ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, που βρίσκεται, από το πρωί, στη Θεσσαλονίκη. …»

Σε δηλώσεις του, το πρωί, μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και τη συνάντησή του με τον υπουργό, Θόδωρο Καράογλου, υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί κοινός τόπος με τη ΝΔ, ώστε να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Η χώρα δεν έχει κανέναν λόγο να πάει σε διαδικασίες εκλογών. Έχουμε βγει στον δρόμο γα την έξοδο από την κρίση και αυτό το δρόμο πρέπει να τον διανύσουμε με επιτυχία» είπε ο κ. Κουβέλης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης. Συζητήθηκαν θέματα υποδομών της πόλης, αλλά και το φλέγον ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Αργότερα, ο κ. Κουβέλης μετέβη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα. Συζητήθηκε η ταχύτητα εφαρμογής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην περιφέρεια κι ο σχεδιασμός για την περίοδο 2013-2020.

«Οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές είναι εκτός τόπου και χρόνου», σχολίασε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σάκης Παπαθανασίου.

Ο κ. Παπαθανασίου είπε πως, σκοπός της επίσκεψης του κ. Κουβέλη στη Θεσσαλονίκη, είναι η προσπάθεια της ηγεσίας του κόμματος να επικοινωνήσει με το λαό και απέρριψε πως η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς και αυτές των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη έχουν σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Όποιος δεν έχει διδαχτεί ότι η χρησιμοποίηση των εκλογών με αυτόν τον τρόπο είναι στοιχείο παλιάς πολιτικής προσέγγισης, είναι εκτός πολιτικού χρόνου και πολιτικού τόπου», σχολίασε.