Ένας 34χροος στρατιωτικός, που υπηρετεί στην Κω είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο παιδόφιλος που πλησίαζε, μέσω Facebook, ανήλικες και προσπαθούσε να κλείσει ραντεβού μαζί τους... »


Η δράστη του 34χρονου αποκαλύφθηκε όταν πλησίασε, με τον ίδιο τρόπο, 11χρονη αλλοδαπή. Της έστελνε μηνύματα στο Facebook και στο κινητό της τηλέφωνο και ζητούσε ραντεβού. Η μητέρα της ανήλικης, όμως, βρήκε τα μηνύματα και απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν το ψηφιακό του ίχνος κι έφθασαν στη σύλληψή του. Στο σπίτι του, στην Κω, βρήκαν μικροποσότητα χασίς, ηλεκτρονικό υπολογιστή με δύο σκληρούς δίσκους τους οποίους ελέγχουν, στικάκι και μικροκάρτα μνήμης, μαζί με το τηλέφωνο από το οποίο έστελνε τα sms στην ανήλικη(φωτογραφία). Επίσης, στον υπολογιστή του είχε αποθηκευμένη μια γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.

Όπως προέκυψε από τα αρχεία του Facebook, ο 34χρονος στρατιωτικός είχε δυο λογαριασμούς στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κι είχε προσεγγίσει τουλάχιστον πέντε ανήλικες, προτρέποντάς τις σε ασελγείς πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον κατήγορο του Στρατοδικείου της Αθήνας.

Με την ευκαιρία του περιστατικού η αστυνομία υπενθυμίζει πως σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr