elvo_ergazomenoi_01_thumb

«Μόνον ειρωνικά χαμόγελα, αλλά και την απορία πώς μετράνε τις προσλήψεις και τις απολύσεις, γενούν τα ευρήματα του υπουργείου Εργασίας». …»

Με τα λόγια αυτά σχολίασε τα στοιχεία του υπουργείου, από το σύστημα «Εργάνη», σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και το Μάιο, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων κατά 55.729 νέες θέσεις εργασίας, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη «την ίδια στιγμή η πραγματική οικονομία λέει άλλα πράγματα, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως η ανεργία στους νέους ως 25 χρόνων κυμαίνεται πάνω από το 65%».

Για το δημοσίευμα του Έθνους, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται η αναδιοργάνωση ΔΕΚΟ του τομέα Εθνικής Άμυνας και της ΕΡΤ, για την εξασφάλιση 2.000 απολύσεων, που ζητά η Τρόικα, ο κ. Κετικίδης σχολίασε πως «μιλούν για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό, ενώ για μας είναι, στην πραγματικότητα είναι πρόγραμμα απολύσεων. Θέλουν να βγάλουν από την εργασία 2.000 υπαλλήλους, για να είναι πιστοί στις δεσμεύσεις τους».

Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι «αναδιοργανώνουν τις επιχειρήσεις του κλάδου για να πουληθούν, ή να κλείσουν πιο εύκολα».