Τι διαφορές μπορεί να είχαν δυο 15χρονοι τσιγγάνοι για να φθάσει ο ένας από αυτούς ως το φόνο; Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως είναι, πέρα για πέρα, αληθινό. ......»


Το έγκλημα είχε συνταράξει την κοινότητα των ρομ στα Μέγαρα. Στις 14 Δεκεμβρίου 2012 (λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα, δηλαδή), 15χρονος τσιγγάνος είχε βρεθεί δολοφονημένος, μέσα στον καταυλισμό του Βλυχού. Το πτώμα έφερε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι, σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο ιατροδικαστής είχε εξετάσει το πτώμα κι είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο δράστης δεν ήταν μόνον ένας. Έξι μήνες μετά τη δολοφονία, η αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα κι επιβεβαίωσε τη διαπίστωση του ιατροδικαστή: Τον 15χρονο δολοφόνησε ένας συνομήλικός του, με τη βοήθεια 19χρονου φίλου του, επίσης τσιγγάνου!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δυο 15χρονοι είχαν προσωπικές διαφορές και ο δράστης αποφάσισε να τις λύσει με αυτόν τον τρόπο. Πήρε τον 19χρονο, έστησαν καρτέρι στο θύμα και το κατακρεούργησαν.

Μάλιστα, μετά από έρευνα της αστυνομίας, σε σημείο κοντά στον τόπο της δολοφονίας, βρέθηικαν θαμμένες στο έδαφος, τυλιγμένες σε ένα σεντόνι, τέσσερις καραμπίνες, οι οποίες στάλθηκαν στα εργαστήρια της αστυνομίας για εξέταση.