aganaktismenoi_20110625_01.JPG

Ανοιχτή εκδήλωση για τη σύνοδο των κινημάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου στην Αθήνα, οργανώνεται απόψε στην πλατεία Ναυαρίνου, στις 7.30 το απόγευμα, με ομιλητές τους Νίκο Γιαννόπουλο και Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου. …»

Ο Λευτέρης Αρβανίτης, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, που μίλησε για την εκδήλωση στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, τόνισε ότι «τα κινήματα των πολιτών δε σταμάτησαν ποτέ να παίζουν το ρόλο τους» και υπογράμμισε ότι «ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, στη νότια Ευρώπη, βρίσκονται σε άνθηση». Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι «η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην Ελλάδα είναι και δουλειά των κινημάτων», για να προσθέσει πως «γενικά οι άνθρωποι της Αριστεράς, είναι άνθρωποι των κινημάτων».

Ο κ. Αρβανίτης χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη» την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη, υπογράμμισε πως «το μόνον αποτελεσματικό μέσο αντίστασης –σε μια επίθεση πολύ πιο βάρβαρη από τον φιλελευθερισμό- είναι τα κινήματα» και είπε πως η σύνοδος της Αθήνας «είναι η πρώτη προσπάθεια του Ευρωπαϊκού συγχρονισμού των κινημάτων», αφού «για να οργανωθούν πρέπει, πρώτα, να βρεθούν».

Σε ερώτηση για το ποιοι έχουν θέση στα κινήματα, υποστήριξε ως «χώρο έχουν όλες οι οργανώσεις, από την άκρα αριστερά ως τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ», διευκρίνισε ότι «το ζήτημα είναι ποιοι ανταποκρίνονται», απαντώντας ότι «το ΠΑΜΕ δεν ανταποκρίθηκε» και ισχυρίστηκε πως «η κρίση ‘ριζοσπαστικοποίησε’ ακόμη και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που τους ανάγκασε να πάρουν μέρος σε κινήματα».