Αναφορές στην οικονομική κρίση περιείχαν τα πασχαλινά μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. >>>


«Να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά πάθη. Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας που βρέθηκε στο φυλάκιο του ακριτικού χωριού Δρυμάδες Ιωαννίνων.

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς . «Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του, στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την προσδοκία για την Ανάσταση και της πατρίδας μας και την αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού λαού». Αυτό υπογραμμίζεται στο μήνυμα του πρωθυπουργού, αντώνη Σαμαρά, για το Πάσχα, από το Ναύπλιο, όπου βρέθηκε.

Για «σταύρωση χωρίς ανάσταση» εξαιτίας του μνημονίου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την ακριτική Γαύδο όπου βρέθηκε. «Το αναστάσιμο μήνυμα είναι μήνυμα ελπίδας. Μετά τη σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Για το λαό μας, όμως ο Γολγοθάς του μνημονίου είναι μια συνεχής σταύρωση, χωρίς ανάσταση. Η ανάσταση θα έρθει όταν νικήσουμε τον φόβο και ανατρέψουμε το μνημόνιο» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πέρασε το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι «η Ανάσταση της χώρας βρίσκεται στα δικά μας χέρια». «Η πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά αν τα πιστέψεις, μας προτρέπει να είμαστε ενωμένοι, δημιουργικοί, θετικοί παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Γιατί η Ανάσταση της χώρας μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια» τόνισε χαρακτηριστικά.