oasth_4.jpg

Παράταση ως την προσεχή Παρασκευή δόθηκε από τον ΟΑΣΘ στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να προκύψει λύση στο πρόβλημα ρευστότητας του Οργανισμού, που ζητά σε πρώτη φάση 15 εκατ. ευρώ για να συνεχίσει να κινεί τα λεωφορεία του. …»

Στο πλαίσιο αυτό, στο τέλος της εβδομάδας θα μεταβεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, προκειμένου να συναντηθεί με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών.

Εάν δεν βρεθεί λύση, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα τραβήξουν «χειρόφρενο», ενδεχόμενο πάντως που, όπως φαίνεται, απομακρύνεται.

Επιστολή, για τα χρέη του ελληνικού δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ, απέστειλε προς τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Νικόλαο Σταθόπουλο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

Η ΟΕΕΘ παρακαλεί να ικανοποιηθεί το αίτημα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, επειδή, όπως υπογραμμίζεται, «η άμεση στάση πληρωμών και διακοπή του έργου του ΟΑΣΔΘ θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, στο καταναλωτικό κοινό και γενικά στο κοινωνικό σύνολο, γεγονός που θα διαταράξει την ομαλή ζωή και της πόλης και θα πρέπει να αποφευχθεί».