ergates_01_thumb[1]
Αύξηση της απασχόλησης, που κινείται στο 25%, παρουσιάζεται κάθε μήνα, κυρίως χάρη στις επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, που ανοίγουν αυτήν την περίοδο. Αυτό τόνισε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο …»

δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Καραμπέρης.

Πρόσθεσε ότι, στην Κεντρική Μακεδονία, αυτήν την περίοδο, υπάρχουν προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων, σε βιομηχανικές μονάδες που έχουν σχέση με την αγροτική παραγωγή, κάτι που συντελεί θετικά στην αύξηση του ποσοστού της απασχόλησης.

Την περίοδο αυτή, στον ΟΑΕΔ «τρέχουν» δυο προγράμματα, που αφορούν την απασχόληση των νέων:

  • · Η επιδότηση νέων επιστημόνων, αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αφορούν 5.000 και 2.300 θέσεις εργασίας –καθώς δόθηκε σε δύο δόσεις.
  • · Πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας 7.000 θέσεων, για την ίδρυση νέας επιχείρησης, για νέους ως 35 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμπέρη, πρόγραμμα που θα αφορά όλες τις ηλικίες είναι αυτό της πεντάμηνης επιδότησης για την εργασία σε δήμους, για 400.000 θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, αλλά το οποίο αυτήν τη στιγμή έχει «παγώσει».

Ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε μέσω της Ραδιοεφημερίδας του Fm100 ότι, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, για τις λεπτομέρειες του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, το οποίο αφορά 100.000 άτομα και θα υλοποιηθεί από 1 Σεπτεμβρίου.