Angelina-Jolie-and-Vivienne-Jolie-PittΜε άρθρο της στους New York Times η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρέσβης του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί αποκαλύπτει ότι πριν από ένα μήνα πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε διπλή μαστεκτομή καθώς »»»

οι γιατροί διέγνωσαν γονίδιο εξαιτίας του οποίου είχε πιθανότητες 87% να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού και 50% πιθανότητες για καρκίνο στις ωοθήκες. «Τώρα θα πω στα παιδιά μου ότι δεν κινδυνεύουν να με χάσουν από αυτή την ασθένεια» αναφέρει και σημειώνει ότι η μητέρα της-μετά από 10 χρόνια μάχης με την ασθένεια-νικήθηκε σε ηλικία 56 ετών.

angelina-jolie-300x400Κάνοντας αναφορά στην εμπειρία της από την ασθένεια της μητέρας της και το γεγονός ότι δεν επέζησε για να γνωρίσει όλα της τα εγγόνια, η Ατζελίνα Τζολί δηλώνει ότι πήρε την απόφαση να δράσει προληπτικά και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου όσο περισσότερο ήταν εφικτό. Μετά από τρεις μήνες επεμβάσεων που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Απριλίου, κατά τη διάρκεια των οποίων αναφέρει ότι εργαζόταν κανονικά και κράτησε την ιστορία μακριά από το φως της δημοσιότητας, δηλώνει τώρα ότι θέλει να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα γιατί  πιστεύει ότι και άλλες γυναίκες μπορούν να ωφεληθούν από τη δική της εμπειρία.

"Σήμερα μπορούμε πλέον μέσω εξετάσεων αίματος να διαπιστώσουμε εάν έχουμε τα γονίδια που ίσως μας προκαλέσουν καρκίνο και να δράσουμε άμεσα για να το αποτρέψουμε" αναφέρει στο άρθρο της και αφού περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία που ακολούθησε στέλνει το μήνυμα προς τις γυναίκες ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αλλά είναι πολύ χαρούμενη που προχώρησε σε αυτήν. "Οι πιθανότητες τώρα να παρουσιάσω καρκίνο του μαστού είναι μόλις 5% και μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται να φοβούνται ότι θα με χάσουν από αυτή την ασθένεια" σημειώνει η Α.Τζολί

Συγχρόνως, δηλώνει τυχερή που έχει στο πλευρό της τον Μπρατ Πιτ ο οποίος την αγαπά και τη στηρίζει. "Ήταν διαρκώς μαζί μου στα χειρουργεία, ήξερε ότι αυτό ήταν το σωστό για την οικογένειά μας και ότι θα μας έφερνε πιο κοντά" γράφει στο άρθρο της ενώ στέλνει το μήνυμα σε όσους άνδρες έχουν σχέση με μια γυναίκα που περνά αυτή τη διαδικασία ότι και οι ίδιοι είναι σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας.

Η Α.Τζολί κέρδισε Όσκαρ β'γυναικείου ρόλου το 1999 για την ταινία "Το κορίτσι που άφησα πίσω". Μεγαλώνει έξι παιδιά με τον σύντροφό της επίσης διάσημο ηθοποιό Μπραντ Πιτ.


από τους Νιου Γιορκ Τάιμς, μέσω enet.gr