ped_20120105_04.jpg

Συνεδριάζει, σήμερα, στις 3 μετά το μεσημέρι, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με κύρια θέματα την οργάνωση της αντίδρασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατάργηση των κοινωνικών δομών των δήμων και της οργάνωσης των δημοψηφισμάτων για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού. …»

Η ΠΕΔ έχει, ήδη, εκφράσει την αντίθεσή της στην κατάργηση οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία χαρακτηρίζει εγκληματική. Υπογραμμίζει ότι η λειτουργία τους, όσον αφορά την πλειοψηφία τους, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ επισημαίνει ότι το προσωπικό επιλέγεται με διαγωνισμούς, βάσει ΑΣΕΠ.

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, η ΠΕΔ ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών να καθορίσει τους όρους διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων, αφού η πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης έχει, ήδη, τοποθετηθεί υπέρ της διεξαγωγής του, όπως προβλέπεται από το 2006, αλλά δεν έχει οριστεί, ακόμη, με κανονισμό, από την κεντρική εξουσία.