parxaridis.17-05-2012«Η Ελληνική Πολιτεία δυστυχώς δεν ασχολείται με το θέμα της Γενοκτονίας, στηριζόμενο στο κακώς εννοούμενο δόγμα της ελληνοτουρκικής φιλίας». »»»

Αυτό υποστήριξε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία που οργανώνει την Κυριακή 19 Μαΐου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και στις 12.15 στην πλατεία Συντάγματος την Αθήνα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παρχαρίδης.

Ο καθηγητής είπε ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο επίτιμος τόμος της Γενοκτονίας του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη μεταφράστηκε σε έξι γλώσσες από την Βουλή, όμως, η ίδια η Βουλή δεν τόλμησε να τον εκδώσει και έτσι παραμένει στα συρτάρια εδώ και 15 χρόνια. Η Τουρκία οφείλει να συμβιβαστεί με το ιστορικό παρελθόν της για να μπορέσει να οικοδομήσει ένα ειρηνικό μέλλον, τόσο μέσα στην ίδια της την χώρα όσο και με τους γειτονικούς λαούς», πρόσθεσε.

«Εμείς οι Έλληνες ποντιακής καταγωγής είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε καλές διακρατικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών και καλές φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, όχι μέσα από την λήθη αλλά μέσα από την ιστορική αλήθεια», κατέληξε ο κ. Παρχαρίδης.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ Γιώργος Γεωργιάδης η Τελετή Μνήμης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και ώρα 7 μ.μ στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη. Ομιλητής θα είναι ο Στρατηγός εν αποστρατεία – συγγραφέας Φραγκούλης Φράγκος. Την ίδια μέρα και ώρα 12.15 π.μ θα πραγματοποιηθεί επίσης τελετή μνήμης στην Πλατεία Συντάγματος με ομιλητή τον Αμερικανό πολιτικό, Σερίφη της κομητείας Μίντλσεξ Μασαχουσέτης, Πίτερ Κουτουντζιάν (Peter J. Koutoujian) Αρμενικής καταγωγής.

Με τις συγκεντρώσεις αυτές η Ομοσπονδία θέλει να στείλει μηνύματα στην Ελληνική πολιτεία, για να μπει στη μάχη για την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και να ζητήσει από τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν να ζητήσει συγγνώμη από τον Ποντιακό Ελληνισμό μιμούμενος τον τέως Γερμανό καγκελάριο Βίλυ Μπραντ που ζήτησε συγνώμη από τον Εβραϊκό Λαό για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.