stephens_2.jpg

Σε Ολλανδία ή Γερμανία (ανάλογα με την… ημέρα) θα ταξιδέψουν, αύριο, Τρίτη, ή μεθαύριο Πέμπτη, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Σκοπός τους να συναντηθούν με τον Ολλανδό 60χρονο τεχνικό Χουμπ Στέφενς, γνωστό από …»

τη θητεία του στη Σάλκε, ώστε η αρχική προφορική συμφωνία να μετουσιωθεί σε υπογραφές σε συμβόλαιο.

Το όνομα του Στέφενς έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του “Μέτροσπορτ”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά σε υπογραφή διετούς συμβολαίου με τον Ολλανδό, που είδε με καλό μάτι τη μετακόμιση στη Θεσσαλονίκη –αν και ζήτησε να πληροφορηθεί από κοντά τις προθέσεις της διοίκησης για το ύψος του μπάτζετ.

Επίσης, η ρώσικη ιστοσελίδα championat.com αναφέρει ότι οι άνθρωποι του δικεφάλου συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του Χουμπ Στέφενς στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Μάλιστα το δημοσίευμα  αναφέρει πως οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα,  και η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Με τη Σάλκε ο Στέφενς έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Γερμανίας (2001, 2002), ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1997), ενώ το 1999 ψηφίστηκε από τους οπαδούς της ομάδας ως ο προπονητής του αιώνα για το σύλλογο του Γκελζενκίρχεν. Επίσης, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Αυστρίας με τη Σάλτσμπουργκ το 2010, ενώ το 2005 είχε ανεβάσει την Κολωνία ως πρωταθλήτρια Β? Εθνικής στην Μπουντεσλίγκα.

Είναι γεννημένος στο Σιτάρντ της Ολλανδίας στις 29 Νοεμβρίου 1953, θεωρείται λάτρης της πειθαρχίας, αναδεικνύει ταλέντα και, όσον αφορά τις προθέσεις του στο γήπεδο, χαρακτηρίζεται επιθετικογενής… Σάντος –από όσους τον ξέρουν. Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ δε θα μετατραπεί σε μια φουλ επιθετική ομάδα, όμως δε θα βάζει και το… λεωφορείο μπροστά στην εστία.

Γενικά, οι ομάδες Γερμανών και Ολλανδών προπονητών είναι, πάντα, καλά στημένες στο γήπεδο, όπως γνωρίζουν οι, λίγο μεγαλύτεροι, φίλοι του ΠΑΟΚ, που πρόλαβαν και τον Λίμπρεχτς και τον Χαν και τον Σκότσικ, αλλά και τους, επίσης κεντροευρωπαίους, Λόραντ και Πίχατσεκ.