metro_04Έργο κακοσχεδιασμένο, πολυδάπανο και χρονοβόρο, που ακόμη κι όταν ολοκληρωθεί θα είναι ανεπαρκές ως προς τη συγκοινωνιακή προσφορά του, αλλά και μη βιώσιμο, χαρακτηρίζει το μετρό της Θεσσαλονίκης ο καθηγητής »»»

Γιώργος Γιαννόπουλος, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφοράς.

Ο κ. Γιαννόπουλος στη συνέντευξή του στη Voria.gr, υποστηρίζει πως έχει γίνει μόλις μία γενική κυκλοφοριακή μελέτη για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης -κι αυτή το μακρινό 2000- και, παρά το ότι πρότεινε 48 έργα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ώστε να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό, τα 30 όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν, αλλά ούτε καν είναι σε κάποια μορφή προετοιμασίας υλοποίησης.

Πάντως, ο καθηγητής συμφωνεί με τις επεκτάσεις που προγραμματίζονται για την υπάρχουσα γραμμή, «αφού αυτές θα βοηθήσουν σε μια καλλίτερη βιωσιμότητα και κυρίως εξυπηρέτηση του πολεοδομικού συγκροτήματος», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι πρέπει να αναπτυχθεί τραμ παράλληλα με τα έργα του μετρό και δηλώνει χαρούμενος που το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ θεωρεί πως η θαλάσσια συγκοινωνία θα πετύχει αν την αναλάβει ιδιώτης.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη με κλικ εδώ.