parxaridis.17-05-2012«Οι σχέσεις ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, πρέπει να έχουν θεμέλιο την ιστορική αλήθεια» τονίζει ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Παρχαρίδης, με την ευκαιρία —»

των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο κ. Παρχαρίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, υπογράμμισε πως, οι προσπάθειες των απανταχού Ποντίων, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας θα συνεχιστούν. «Προσπαθούμε να ξεσηκώσουμε το ελληνικό στοιχείο του εξωτερικού, για να πιέσει τις κυβερνήσεις των κρατών, για την αναγνώριση», είπε. Και παραδέχτηκε ότι η προσπάθεια των Ποντίων αφορά στην παραδοχή, από την Τουρκία, της Γενοκτονίας.

«Από την Τουρκία ζητάμε μόνο μια λέξη, ένα συγνώμη», είπε στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Πρότεινε «να συμφιλιωθεί η Τουρκία με το παρελθόν της, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ως Πόντιοι, θέλουμε να υπάρχουν σχέσεις μεταξύ κρατών και λαών, που να μη στηρίζονται στη λήθη, αλλά στην ιστορική αλήθεια».

Η ΠΟΕ οργανώνει, την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση μνήμης στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με ομιλητή τον Φραγκούλη Φράγκο.