oikodomi_1_thumb[1]

Τα πάνω – κάτω έφερε η φημολογούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4014/2011 για τα αυθαίρετα. >>>

 

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε επίσημα, οι πληροφορίες και μόνον έφθαναν για να ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι δηλώσεων.

«Ο νόμος του 2011, για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Απλώς, μετά την κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία τον θεωρεί αντισυνταγματικό, θα χρειαστούν προσαρμογές». Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Αναστάσιος Κονακλίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και τον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Επισήμανε ότι ο νόμος αφορά και τους ημιυπαίθριους, αλλά οι πολίτες δε θα πρέπει να ανησυχούν, αφού αντισυνταγματικοί είχαν κηρυχθεί και πρότεροι νόμοι, όπως ο νόμος Σουφλιά.

Παρέμβαση από το ΥΠΕΚΑ

Οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου 4014/2011 για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου με συμψηφισμό των προστίμων που έχουν καταβάλλει.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες που προχώρησαν σε τακτοποίηση αυθαιρέτων με βάση τον νόμο του 2011, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Και το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για το νόμο του

«Οι δικαστικές αποφάσεις υπάρχουν μόνο μετά τη δημοσίευσή τους. Άρα απόφαση δεν υπάρχει» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφερόμενο σε δημοσιογραφικές πληροφορίες γύρω από το τι συνέβη στη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Διαβάστε ακόμη

http://www.salonicanews.com/2013/05/blog-post_3056.html