geniki_sinelefsi_esiemth_20130518_02.jpg

Άρχισε, πριν από λίγο, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, η γενική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ.»»»

 

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται η έγκριση του απολογισμού, του ισολογισμού και του προϋπολογισμού της Ένωσης.

Η γενική συνέλευση διεξάγεται στη χειρότερη –ως τώρα- χρονική στιγμή, για τον κλάδο των δημοσιογράφων, καθώς προβλήματα, πλέον, υπάρχουν παντού, σε κάθε εργασιακό χώρο. Ειδικά στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης έχουν υπογραφεί ατομικές συμβάσεις κι έχουν καταργηθεί οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας –μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, πάντως, κατηγορούν και τη διοίκηση της Ένωσης, για τη στάση της στο θέμα αυτό. Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και στα κρατικά και στα δημοτικά ΜΜΕ, με μειώσεις μισθών και συρρικνώσεις του προσωπικού. Όσον αφορά τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν τηρούνται, με ευθύνη των εργοδοτών. Στα δε, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, η συρρίκνωση των γραφείων Θεσσαλονίκης των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών είναι γεγονός, την ώρα που τα τοπικά ραδιόφωνα συνεχώς απολύουν εργαζόμενους.

Τέλος, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο Διαδίκτυο, εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ταμείων και να αμείβονται με ψίχουλα.

Στη γ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ παραβρίσκονται, αυτήν την ώρα, περίπου 90 (από τα –πάνω από- 850) μέλη.