4F1AM3STILIΕντάσεις σημειώθηκαν μεταξύ ασθενών, συνοδών και γιατρών, κατά τη διάρκεια της αποχής των γιατρών από την εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. …»

 

Κόσμος που πήγε για προγραμματισμένα ραντεβού δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι γιατροί επέτρεπαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που κάποιοι αντιδρούσαν έντονα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις.

«Στην ερώτηση, αν αυτό ταλαιπωρεί τον κόσμο, η απάντηση είναι ότι η πολιτική για την οποία διαμαρτυρόμαστε τον ταλαιπωρεί και κάνει επικίνδυνη την άσκηση της ιατρικής πολύ περισσότερο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου.

Έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου, δημιουργήθηκε και κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς τα αυτοκίνητα που πήγαιναν για το νοσοκομείο και δεν μπορούσαν να μπουν λόγω της κινητοποίησης, προσπαθούσαν να κάνουν αναστροφή, όπου μπορούσαν. Οι γιατροί που ήταν στον δρόμο, επιχειρούσαν να τους ενημερώσουν και ελέγξουν αν σε κάποιο αυτοκίνητο υπήρχε κάποιο επείγον περιστατικό, ενώ ενημέρωναν ταυτόχρονα και τα διερχόμενα αυτοκίνητα για τους λόγους της κινητοποίησης τους.

Οι γιατροί πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους καθώς όπως λένε έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες τους από τον περασμένο Οκτώβριο. Δηλώνουν ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων τους πιέζουν να εργαστούν επικαλούμενες σχετική διάταξη για τις εφημερίες. «Μας λένε μόνο το μισό άρθρο για τις εφημερίες. Το άλλο μισό λέει ότι πρέπει να τις πληρωνόμαστε», αναφέρουν.