astinomia987.jpg

Συνελήφθη νωρίς το απόγευμα, στο 7ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Αθηνών 30χρονος που φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας του ηλικιωμένου ζευγαριού στα Κτίσματα Πωγωνίου. >>>

 

Ο συλληφθείς είναι αλβανικής καταγωγής και κινείτο πεζός όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς που είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό, στον ώμο του είχε σακίδιο με μία χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ, κατά την ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ομολογεί τις πράξεις του.

Ανέφερε επίσης στους αστυνομικούς ότι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου πριν από τρεις μήνες, όπου είχε εκτίσει ποινή για κλοπές.

Το άγριο έγκλημα στα Κτίσματα

Ο νεαρός Αλβανός συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η αστυνομία στα Ιωάννινα για τη σύλληψη του δράστη της δολοφονίας ζευγαριού ηλικιωμένων, μέσα στο σπίτι τους σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, ενώ έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα ο οποίος στις 10 χθες το βράδυ, εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο του χωριού και κρατώντας χειροβομβίδες ζήτησε από τους θαμώνες να του δώσουν χρήματα.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων ήταν αλβανικής καταγωγής, μπήκε στο καφενείο και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια έκλεψε την τσάντα 57χρονης και βγήκε από το κατάστημα. Οι πιο ψύχραιμοι τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, χωρίς –ευτχώς- αυτή να εκραγεί και χάθηκε στο σκοτάδι. 

Η δράση του συνεχίστηκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου εισέβαλε, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και επιπλέον της ζήτησε τσιμπιδάκι για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε.

Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ένα τροχαίο οδήγησε στην αποκάλυψη της δολοφονίας

Ένα τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στο κέντρο των Ιωαννίνων, οδήγησε τους αστυνομικούς στην ανακάλυψη του άγριου εγκλήματος που είχε συμβεί στα Κτίσματα. Ο οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε το τροχαίο εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.

Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι όχημα ανήκε σε κάτοικο των Κτισμάτων. Οι αστυνομικοί, θεώρησαν ότι είναι κλεμμένο, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και βρέθηκαν μπροστά στο άγριο έγκλημα.