xrima_06_thumb

«Σε τροχιά ανάπτυξης» βλέπει, από το 2014, την Ελληνική Οικονομία, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος. Μάλιστα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννης Χατζηδημητρίου, που …»

μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, θεωρεί ότι «μπορεί να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδημητρίου, τρεις παράγοντες θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση:

  • Η αύξηση της τουριστικής κίνησης
  • Η νέα άνοδος των εξαγωγών
  • Το ξεπάγωμα των μεγάλων έργων και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

«Αν δε συμβεί κάτι ισχυρό σε άλλη χώρα –κάποια πολεμική σύγκρουση, για παράδειγμα, που ακούγεται συνέχεια τώρα τελευταία – και υλοποιηθούν όσα έχουν προγραμματιστεί και όσα έχουν ξεκινήσει, αλλά και αν έρθουν στη χώρα 17 με 18 εκατομμύρια τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, θα δούν, πράγματι, κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων, ανάπτυξη από το 2014», υποστηρίζει ο κ. Χατζηδημητρίου.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι, στις τουριστικές περιοχές «κάποιοι έχουν αρχίσει και βλέπουν διαφορά». Επισημαίνει, δε, ότι ακόμη και η μαύρη εργασία μπορεί «να κινήσει τη μηχανή», αφού «όποιος αμείβεται, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ξοδεύει και κινεί άλλα γρανάζια του ίδιου μηχανισμού. Αυτός είναι ο περίφημος πολλαπλασιαστής, που λειτουργεί με καθυστέρηση, αλλά δίνει λύσεις. Τα καλοκαιρινά εισοδήματα θα δημιουργήσουν, πολλαπλασιαστικά, εισοδήματα και το χειμώνα», κατέληξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.