atromitos_paok_2_1_20130515_01Με δυο στημένες φάσεις, ο Ατρόμητος κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και… μπάχαλο τα πλέι οφ, αφού, πλέον, όλες οι ομάδες έχουν την ίδια πιθανότητα να πάρουν την πρώτη θέση και την πολυπόθητη έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. »»»

Ο ΠΑΟΚ άρχισε πολύ άσχημα το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους επί 20 λεπτά να κάνουν ό,τι θέλουν. Ισορρόπησε, όμως, στη συνέχεια και ήταν πιο επικίνδυνος. Καλά άρχισε και το β μέρος για τον Δικέφαλο, με αποκορύφωμα το πολύ όμορφο γκολ του Σαλπιγγίδη. Κι εκεί που έλεγες ότι ο Δικέφαλος θα το πάρει το παιχνίδι, οπισθοχώρησε, έδωσε χώρους και ήρθε πρώτα η ισοφάριση, με φάουλ του Γκαρσία και κεφαλιά του Ιγκλέσιας κι έπειτα η νίκη, με απευθείας χτύπημα φάουλ του Σουμπίνιο.

Πολλοί οι λόγοι της ήττας: Κατ’ αρχήν τα λάθη του Ιτάνζ, που ευθύνεται και στα δυο γκολ. Ειδικά στο δεύτερο, ούτε το τείχος έστησε σωστά, ούτε η αντίδρασή του ήταν αυτή που έπρεπε. Έπειτα η παντελής απουσία του Αθανασιάδη. Ήταν ακίνδυνος, επί 90’. Ο νεαρός πρέπει να συμμορφωθεί. Διαφορετικά θα δικαιώσει τον Σάντος που δεν τον καλεί στην εθνική. Αλλά και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προώθησης του Κατσουράνη σε θέση επιθετικού χαφ. Και οι ανούσιες κούρσες του Καμαρά. Η έλλειψη αλληλοβοήθειας στην άμυνα. Δε δείχνει ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά ένα σύνολο μεμονωμένων παικτών που αγωνίζονται περισσότερο για τον εαυτό τους.

Με την εμφάνισή του ο ΠΑΟΚ έδειξε να δικαιούται την ισοπαλία. Όμως δεν τα κατάφερε κι άφησε τους γηπεδούχους να γκρινιάζουν για το γκολ του Σαλπιγγίδη που, ναι μεν, ήταν όμορφο, αλλά ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν σε θέση οφσάιντ όταν γινόταν η σέντρα του Λίνο προς τον ίδιο…

 

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Παράσχος): Ράντμαν, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (76' Μπάλλας), Σουμπίνιο, Ουντότζι (55' Γκαρσία), Δημούτσος, Κούτσι (86' Ναπολεόνι).

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Κατσουράνης, Φωτάκης, Ετο, Λίνο (78' Σταφυλίδης), Καμαρά (85' Γεωργιάδης), Λόρενς (59' Λάζαρ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Βαθμολογία πλέι οφ (σε 1 αγώνα)

  1. ΠΑΟΚ 4 (1-2)
  2. Ατρόμητος Αθηνών 3 (2-1)
  3. ΠΑΣ Γιάννινα 3 (2-1)
  4. Αστέρας Τρίπολης 2 (1-2)