european_parliament_1.jpg

Το ζήτημα των αδιαφανών διαδικασιών στις προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (CAST) στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσαν από κοινού, με ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η >>>

επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Όπως υποστηρίζουν στην ερώτηση που κατέθεσαν στο Ευρωκοινοβούλιο, “έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα ότι υποψήφιοι που έχουν πετύχει σε ειδικό  διαγωνισμό, που έχει προκηρυχθεί  από τα θεσμικά όργανα  και περιλαμβάνονται στη λίστα επιτυχόντων δεν έχουν κληθεί ποτέ για συνέντευξη”.

Με την ερώτησή τους ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία σχετικά με τους κοινοτικούς υπαλλήλους και τη διαδικασία επιλογής της συγκεκριμένης κατηγορίας προσωπικού.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το πώς διασφαλίζεται ο αξιοκρατικός χαρακτήρας των προσλήψεων αλλά και για το αν τηρούνται τα χρονικά όρια που προβλέπονται για την παραμονή στη βάση δεδομένων της υπηρεσίας προσωπικού.

“Περιστατικά όπως, επιτυχόντες σε σχετικούς διαγωνισμούς να μην έχουν κληθεί ποτέ για συνέντευξη από κανένα θεσμικό όργανο της Ένωσης όπως επίσης, περιπτώσεις προσλήψεων μετά το πέρας της τριετίας, βλάπτουν σοβαρά το κύρος της γενικής διεύθυνσης επιλογής προσωπικού και δεν συμβαδίζουν με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης” τονίζουν οι δυο γυναίκες ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.