Woman Drinking Glass of Water --- Image by © Royalty-Free/Corbis
Τι δηλώνει δημοτικός σύμβουλος μέλος της διοίκησης της ΠΕΔ – “Να σταματήσει να είναι εμπόρευμα το νερό” ζητά το ΚΚΕ >>>

 

«Η ομόφωνη –επί των παρόντων μελών- απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, για να αναλάβουν οι δήμοι τη διαχείριση της ΕΥΑΘ, δεν αποτελεί απάντηση στις ανάγκες του λαού να μετατραπεί σε κοινωνικό αγαθό, από εμπόρευμα, το νερό». Αυτό υποστήριξε ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, μέλος της διοίκησης της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε ότι «δεν κλείνει έτσι ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά επιλέγεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ από την πίσω πόρτα». Πρόσθεσε ότι «η ΕΥΑΘ είναι, ήδη, ανώνυμη εταιρία, άρα το φυσικό αγαθό του νερού, είναι ήδη εμπόρευμα. Και η δημοτική επιχείρηση θα λειτουργεί με κριτήρια το κέρδος. Αν δεν έχει κέρδη, δε θα μετακυλήσει τη χασούρα στην πλάτη του λαού», αναρωτήθηκε;

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης πρότεινε «να τραβήξουμε το νερό από κάθε οικονομική δραστηριότητα, να δούμε μια αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική και να γίνει το νερό κοινωνικό αγαθό».