ketikidis_01Τι λέει για την απαίτηση της τρόικας να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα ο Π. Κετικίδης – “Να πει η κυβέρνηση την αλήθεια στον Ελληνικό λαό”…

 

«Η τρόικα δε θα σταματήσει εδώ. Πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή. Φαίνεται, όμως, ότι στέγνωσαν οι μαρκαδόροι»…

Με τα λόγια αυτά σχολίασε την επιμονή της τρόικας να μην ισχύσει το πρόγραμμα κινητοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη, στο τρίτο μνημόνιο «είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνονταν 15.000 απολύσεις το 2012. Κάτω από τις αντιδράσεις της κοινωνίας, ονοματίσαμε τις απολύσεις ‘κινητικότητα’. Φαίνεται όμως ότι οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν είναι ισχυρές και η Τρόικα ζητάει αίμα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ.

Ο κ. Κετικίδης κάλεσε την κυβέρνηση «να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό» και να γίνει, πλέον, κατανοητό ότι «για κάθε μία απόλυση στο δημόσιο τομέα, χάνονται δυόμισι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα». Υπογράμμισε, ακόμη, ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί και πως η κοινωνία «δεν πρέπει να επιτρέπει τέτοιες πολιτικές».