Χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική την πρότασή του για "συνομοσπονδοποίηση" του εκπαιδευτικού ιδρύματος - "Υποβαθμίζουν τα πτυχία μας" λένε οι φοιτητές >>>

Συνολικά 11 εξώδικα απέστειλαν στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο γονείς φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων - Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέσω των οποίων διαμαρτύρονται για την προωθούμενη «συνομοσπονδοποίηση» του ιδρύματος.

Οι γονείς χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική την πρόταση του υπουργού Παιδείας για Συνομοσπονδιακό ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και ζητούν την απόσυρσή της.

Ο υπουργός, με επιστολή που πρωτοκολλήθηκε στις 29 Μαρτίου, ζητεί από τη διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου τη διατύπωση γνώμης για τη λειτουργία Συνομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα αποτελείται από το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, επίσης με έδρα την Κοζάνη, τα οποία γίνονται μέλη του, ενώ διατηρούν τη νομική τους προσωπικότητα, τον χαρακτήρα τους ως ανωτάτων ιδρυμάτων, την αυτοτέλεια, τα όργανα, την περιουσία, το προσωπικό τους και τους φοιτητές τους και γενικότερα την ατομικότητα και διακριτικότητά τους.

Ωστόσο, οι σύλλογοι φοιτητών Μηχανικών Πληροφορικής και Μηχανολόγων - Μηχανικών πιστεύουν ότι με την πρόταση του υπουργού στην ουσία υποβαθμίζονται τα πτυχία τους. Για αυτόν τον λόγο ζητούν την παραίτηση της διοικούσας επιτροπής και συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Η διοικούσα επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει σε λίγη ώρα, ενώ ο υπουργός Παιδείας περιμένει την απάντηση για την πρότασή του μέχρι την Παρασκευή.

Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για μεθόδευση που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και μόνο, ενώ αναφέρονται ονομαστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Π. Κουκουλόπουλο και Μ. Παπαδόπουλο, για τους οποίους λένε ότι κάνουν τα πάντα μόνο και μόνο για να κρατήσουν τα τμήματα του πανεπιστημίου στην Κοζάνη.