Πλησίασαν το εκατομμύριο οι... εισπράξεις των απατεώνων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι καθώς παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου >>>
Έταζαν σε ανυποψίαστους πολίτες επενδυτικά προγράμματα ασφαλιστικής εταιρείας, με υψηλά ποσοστά κέρδους. Μόνον που ήταν απατεώνες και, με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να γεμίσουν τις τσέπες τους με 915.000 ευρώ - χρήματα που τους έδιναν οι υποψήφιοι ... επενδυτές!
Δράστες τρία άτομα, δύο άντρες και μια γυναίκα, ηλικίας 31, 59 και 35 ετών αντίστοιχα και πεδίο δράσης η Θεσσαλονίκη. Από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2012, εξαπάτησαν 20 άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 31χρονος άντρας, υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, προσέγγιζε είτε ο ίδιος, είτε μέσω της 35χρονης συνεργού του, υποψήφιους πελάτες, τους οποίους έπειθε να επενδύσουν χρήματα σε επενδυτικά προγράμματα της προαναφερόμενης ασφαλιστικής εταιρείας. Υπόσχονταν υψηλή απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν παρουσίαζε συμβόλαια προς υπογραφή!
Τις συναλλαγές έκανε σε γραφείο που διατηρεί ο 31χρονος, το οποίο συστεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο του 59χρονου κατηγορουμένου. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 59χρονος γνώριζε για την "κομπίνα" κι έπαιρνε το... μερτικό του.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για “Απάτη” και “Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.