vouli_1.jpg
Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο ζητούν και οι γεωτεχνικοί. Όπως υποστηρίζουν, με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται η κατάργηση των γεωτεχνικών επαγγελμάτων. >>>

 

«Πρωτόγνωρες και επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις αλλαγές που επιχειρούνται, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαρόπουλος, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Όπως εξήγησε, με διάταξη του πολυνομοσχεδίου δίνεται η δυνατότητα να διενεργούν ελέγχους στην πρωτογενή παραγωγή, όχι μόνον πτυχιούχου γεωπόνοι και κτηνίατροι, αλλά και πιστοποιημένοι, με εκπαίδευση τριών και έξι μηνών. «Σε ποια χώρα του κόσμου καταργούνται τα πανεπιστήμια», αναρωτήθηκε; Και πρόσθεσε πως «δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για κατάργηση του επαγγέλματος του γεωπόνου, του κτηνίατρου, του δασολόγου, του γεωλόγου και άλλων».

Αφού υπογράμμισε πως αυτές οι ειδικότητες εμπλέκονται στην πρωτογενή παραγωγή, τόνισε ότι «όταν μιλάμε για γνωμοδότηση πάνω στη χρήση φυτοφαρμάκων και ζωοτροφών, μιλάμε για τη δημόσια υγεία και τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων». Πρόσθεσε πως «οι έλεγχοι στην αγορά, ενόψει Πάσχα, γίνονται χάρη στο φιλότιμο των γεωτεχνικών, αφού και ελάχιστοι είναι και… απλήρωτοι». Εξήγησε ότι την υπερωριακή αμοιβή τους, την οποία αποδίδουν τα σφαγεία, την παρακρατά το κράτος.