xyta_mavroraxi_2.jpg
Την εκλογή του νέου προέδρου στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας κατήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Μάλιστα… ξεκίνησε πόλεμο ανακοινώσεων, αφού στα όσα είπε αντέδρασε άμεσα η Νέα Δημοκρατία. >>>

 

Ο κ. Μπουτάρης, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ανοιχτά την ΝΔ λέγοντας πως «αποφασίστηκε στα γραφεία της ΝΔ να υποστηριχτεί η υποψηφιότητα του κ. Γεράνη. Ξεδιάντροπα βγήκε η υποστήριξη. Εγώ δεν έχω καμία διάθεση να γίνω πρόεδρος στο ΦΟΣΔΑ, αλλά με ενδιαφέρει πως θα χειριστούμε καλύτερα τα απορρίμματα της πόλης. Η ΝΔ αποφάσισε να στηρίξει έναν κεντρικό υποψήφιο. Θα κάνουμε ένσταση γι’ αυτό. Δεν είναι υποβάθμιση του δήμου αυτή η κατάσταση. Κομματικά συμφέροντα και ίντριγκες δεν επιτρέπονται. Εμείς ξέρουμε τι θα κάνουμε. Δεν θα σας το πω αλλά ξέρουμε τι θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε, ακόμη, πως θα γίνει ένσταση σε βάρος της εκλογής του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη Μιχ. Γεράνη, στην προεδρία του ΦοΔΣΑ.

Τι είπε ο Κώστας Γκιουλέκας

Για τις πρόσφατες εκλογές στο νέο φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, Κώστας Γκιουλέκας, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, κατηγόρησε τον Γιάννη Μπουτάρη ότι ευτέλισε και υποβάθμισε  το Δήμο Θεσσαλονίκης.

“Ενώ ο περιφερειάρχης αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ.Καρούντζος κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τρείς φορές μέσα στους τελευταίους επτά μήνες να πράξει το καθήκον του και να προκηρύξει εκλογές, αυτός το αρνήθηκε. Με τις σκόπιμες καθυστερήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, γιατί «δεν του έβγαιναν τα κουκιά»”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κώστας Γκιουλέκας, “ανάγκασε τον περιφερειάρχη να του αφαιρέσει την εντολή και να αναθέσει την προκήρυξή των εκλογών, τελικώς, στο Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου”.

«Είναι ντροπή να υποβαθμίζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε κάθε επίπεδο, με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου που ολιγωρεί», κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Για μεθοδεύσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, μιλά στην απάντησή της, η Νέα Δημοκρατία. “Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί – άγνωστο σε ποιους – για το γεγονός ότι απέτυχαν οι ανεξήγητες μεθοδεύσεις του στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην κεντρική Μακεδονία, επιχείρησε μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να εμπλέξει τη Νέα Δημοκρατία σε νέα σενάρια της δημιουργικής φαντασίας του”, υποστηρίζει η Ν.Δ. και προσθέτει πως “οι «καταγγελίες» του, περί ανάμιξης της Ν.Δ. στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ, στερούνται σοβαρότητας”.

Η Ν.Δ. υποστηρίζει πως τα επιχειρήματα του δημάρχου “αποτελούν μια φθηνή απόπειρα αποπροσανατολισμού, από το γεγονός, πως δικές του παλινωδίες με κίνητρα που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, προκάλεσαν – μετά από σειρά αυστηρών προειδοποιήσεων και σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας – την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης”. Χαρακτηρίζει “υπόλογο” τον δήμαρχο και του ζητά “να εξηγεί την απραξία του, αντί να πλάθει σενάρια για να την καλύψει”.