Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Θα μιλήσει στην 3η Παμβορειοελλαδική Συνδιάσκεψη Επιχειρηματιών, που οργανώνουν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στις 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ. >>>



«Η συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων, στο ΕΣΠΑ, είναι βασικό προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μανδρίνος, με αφορμή τη συνδιάσκεψη. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι το τρίπτυχο της εξόδου από την κρίση είναι «κίντρα, μέτρα, ανάπτυξη». Και ζήτησε μικρή συμμετοχή στη φορολογία, για τις μικρές και ατομικές επιχειρήσεις και ένταξη όλων των ακινήτων σε αναπτυξιακές επιχειρηματικές δομές.

«Με τη φορολογία μεγαλώνει η ύφεση» υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος και τόνισε ότι «αν δεν υπάρξει φρέσκο χρήμα στην αγορά δεν είναι δυνατό να υπάρξει και ανάπτυξη».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, έγινε δεκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.