stoyrnaras_maximoy_pyretos_syskepseon_metra_20120820_01.jpg
Στο “μηδέν” οι συνομιλίες – Ανάλγητη η Τρόικα, ζητάει, επίμονα, αίμα – Ακόμη κι ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε! >>>

 

Στα χέρια του πρωθυπουργού περνά πλέον το σύνολο των εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για το Σάββατο συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα περάσουν το κατώφλι του Μαξίμου, στις 11 το πρωί.

Στα άκρα έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, όπως προκύπτει από τους διαλόγους του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών. «Αν θέλετε και άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα» φέρεται να είπε ο κ. Στουρνάρας, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Όλα δείχνουν πως, αυτό που υπογραμμίζουν εδώ και μήνες οι συνδικαλιστές, ανεξαρτήτου παρατάξεως, είναι αλήθεια: Η τρόικα ζητάει αίμα… Δεν ικανοποιείται από μετατάξεις, μετακινήσεις και άλλα παρόμοια προγράμματα. Θέλει απολύσεις, άσχετα αν με αυτόν τον τρόπο πέσει κατακόρυφα η φορολογητέα ύλη, άρα και τα κρατικά εισοδήματα που θα αποφέρουν την εγγύηση των δόσεων. Με λογική που δεν φθάνει ούτε αυτήν του μπακάλη του ‘50, οι δανειστές επιμένουν στη λάθος συνταγή, που βουλιάζει στην ύφεση τη χώρα και τους κατοίκους της στη φτώχεια…

Ακόμη κι ο υπουργός Οικονομικών –που δεν έχει, δα, και το καλύτερο… όνομα στην πιάτσα, ούτε τη φήμη του κοινωνικά ευαίσθητου- δεν άντεξε και αντέδρασε μπροστά στις απαιτήσεις. Βλέπει κι αυτός ότι μας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση κι αρχίζει –επιτέλους- και σκέπτεται το μέλλον.