tsipras vouli programmatikes 20120709_01Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους είχαν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στη Βουλή, με αφορμή την ερώτηση που επανακατάθεσε ο >>>

αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και την αποτίμηση της δημόσιας περιουσίας.

«Έχει καταντήσει ρουτίνα, κάθε φορά αντί του πρωθυπουργού να έρχεται ο κ. Στουρνάρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως απουσιάζει γιατί του το έχουν προτείνει οι επικοινωνιολόγοι του, καθώς κάθε φορά που έρχεται να εξηγήσει τα αδικαιολόγητα χάνει και 5%. Αφήνει να απαντήσει αντ' αυτού ο κ. Στουρνάρας, που αν δεν ήταν υπουργός, θα μπορούσε να είναι εκπρόσωπος της τρόικας, γιατί έχει ταυτόσημες απόψεις...» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η λέξη "εκπρόσωπος της τρόικας" δείχνει τα αδιέξοδά σας. Εγώ λέω την αλήθεια, ενώ εσείς απευθύνεστε σε κατώτερα ένστικτα και λέτε στον κόσμο πως μπορούμε να μείνουμε στο ευρώ χωρίς μνημόνιο. Αυτά είναι λαϊκισμοί και ψεύδη» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Τι εννοείτε κατώτερα ένστικτα; Έχετε καταλάβει πως βυθίσατε στη φτώχεια τα 2/3 του λαού, πως στην Ελλάδα εξαπλώνεται η πείνα και τα παιδιά πηγαίνουν πεινασμένα στα σχολεία;» επανήλθε ο Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος και πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Χέραλντ Τρίμπιουν.

«Δεν σας βγήκε. Με τον ερχομό της τρόικας περιμένατε νέα μέτρα και γι' αυτό χάσαστε την ψυχραιμία σας. Λέτε "μέσα στο ευρώ, εκτός μνημονίου". Δεν σκεφτήκατε πως είμαστε εκτός αγορών, δεν σκεφτήκατε το πώς θα καλύψουμε τα ελλείμματά μας...» απάντησε ο υπουργός.