makedonia_diamartiria_olimpion_20111112_01Σκοτσέζικο ντους. Από τα μαύρα μαντάτα της Τρίτης, που μεταφέρθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ την Τετάρτη, στη συγκέντρωση προσωπικού και στην ελπίδα της Παρασκευής. Μια μέρα πριν την Ανάσταση του Λαζάρου, στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ελπίζουν πως η Μεγαλοβδομάδα θα οδηγήσει σε Ανάσταση. >>>

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Την περασμένη Τρίτη, σε συνάντηση των διευθυντικών στελεχών με τους εκπροσώπους των Ενώσεων, γνωστοποιούνταν ότι τα χρέη της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής προς ΔΕΚΟ και προμηθευτές είναι τέτοια που δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία μετά τη Μ. Πέμπτη, –εκτός κι αν υλοποιούνταν το περίφημο “πρόγραμμα” με την υπογραφή Μηταράκη.

Στη συνεδρίαση του δ.σ. της Τετάρτης μεταφέρονταν αυτή η κατάσταση από τα δύο μέλη του δ.σ. (Πλήκα της διοίκησης και Δεργιαδέ του Ασύνταχτου Τύπου). Το δ.σ. αποφάσιζε απεργία για την Κυριακή, εργασιακή συνέλευση για την Δευτέρα 29 Απριλίου και θα εξέταζε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σήμερα, Παρασκευή, η εκπρόσωπος του μεγαλομετόχου, Β. Σουλοπούλου, ενημέρωσε το προσωπικό πως τη Μ. Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα πληρώνονταν το δώρο κι ως τη Μ. Παρασκευή τον μισθό Φεβρουαρίου. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ΕΣΗΕΜ-Θ ανακάλεσε την απόφαση για απεργία.

Πλέον απομένει να διαπιστωθεί αν θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την εξόφληση του Δώρου Πάσχα και του μισθού Φεβρουαρίου.

Περισσότερα με κλικ εδώ.