kke aristotelous __20120430_09.jpg

«Αυτή η άσχημη κατάσταση, για τον λαό, που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, θα παραμείνει. Το φως στο τούνελ είναι η ανάπτυξη που θέλουν να πετύχουν προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων». >>>

Αυτό υποστήριξε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο Σάκης Βαρδαλής, ο οποίος εκλέχθηκε από το Συνέδριο του ΚΚΕ, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Πρόσθεσε ότι «ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί τη λύση του προβλήματος είναι ο ίδιος ο λαός. Μην περιμένετε βοήθεια από κανέναν Θεό –βάλτε όσα εισαγωγικά θέλετε-, ούτε από το ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρδαλής υποστήριξε ότι «το μόνο που θα βοηθήσει είναι ο σχεδιασμός, με άλλο τρόπο, της οικονομίας». Έκανε λόγο για «ενότητα της εργατικής τάξης, η οποία, σε κοινή δράση με άλλα κοινωνικά στρώματα, μπορεί να δώσει τον αγώνα για λύση στα προβλήματα».

Την αλλαγή στη θέση του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τη χαρακτήρισε «φυσιολογική εξέλιξη» κι έκανε λόγο για «ανανέωση παντού». Υπογράμμισε πως στο συνέδριο, «οι κομμουνιστές συζήτησαν όχι αν θα αλλάξουν τη γενική γραμματέα, αλλά πώς θα διαμορφωθεί η πρόταση του ΚΚΕ εις όφελος του λαού». Όπως είπε, χρειάζεται μια «κοινή συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν αντικειμενικό συμφέρον να αντιπαλέψουν τα κέρδη των μονοπωλίων».