Troika_01.jpg
Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, “χαράτσι”, μετακινήσεις και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών τα “αγκάθια” >>>

 

Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει το Ειδικό Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) θα εξετασθεί εκ νέου σήμερα, Παρασκευή, στην απογευματινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ βομβάρδισαν χθες με ερωτήσεις το οικονομικό επιτελείο, θέλοντας να είναι σίγουροι ότι έχουν υπολογιστεί σωστά οι εκτιμώμενες απώλειες από το νέο φόρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ, κολλάει στην διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο, που αποτελεί προαπαιτούμενη δράση. Ήδη, από χθες διαφάνηκε πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν έχουν πειστεί για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο παράτασης έστω και λίγων ημερών στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης εμφανίστηκε στη συνάντηση με τον Γ.Στουρνάρα η τρόικα, κάτι που δημιουργεί τριγμούς στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank. Η προσπάθεια πάντως να μεταπειστεί η τρόικα θα συνεχιστεί και σήμερα, Παρασκευή.