megalh_panagia_diamartyria_skoyries_20130408_01.jpg
Ως τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι – Αναστέλλεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού >>>

 

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Μέχρι τότε θα κρατηθούν, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γενετικό υλικό του ενός εκ των συλληφθέντων φαίνεται ότι έχει ταυτοποιηθεί με δείγμα DNA από σκούφο που βρέθηκε ένα χιλιόμετρο από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές, ενώ στο σπίτι του δεύτερου εντοπίστηκε καραμπίνα που όπως προέκυψε από την βαλλιστική εξέταση χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναστέλλεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής, καθώς λόγω των σοβαρών φθορών που προκάλεσαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό του, είναι αδύνατη η περαιτέρω χρήση του ως αστυνομικής Υπηρεσίας.

Το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του, μεταφέρονται στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, που αναλαμβάνει εφεξής την αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής.