police_car7.jpg

Σοβαρές καταγγελίες για εργασιακό μεσαίωνα έκανε 46χρονη αλλοδαπή που εργαζόταν σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή του Λαχανά στη Θεσσαλονίκη. Από την Αστυνομία συνελήφθησαν >>>

ο εργοδότης της και ένας 80χρονος, ομογενείς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 44χρονος ομογενής στην κτηνοτροφική μονάδα του οποίου εργαζόταν τα τελευταία δυόμισι χρόνια, «εκμεταλλευόταν την εργασία της είτε με τη χρήση και απειλή σωματικής βίας είτε με την κατά περίσταση παρακράτηση του δελτίου αστυνομικής της ταυτότητας, δίχως να της καταβάλει το σύνολο της προσυμφωνημένης αμοιβής».

Επίσης, η 46χρονη, διέμενε σε πρόχειρο κατάλυμα, που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο εκτροφής και σταυλισμού των ζώων, ενώ κατήγγειλε και την σε βάρος της σεξουαλική παρενόχληση από τον 44χρονο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία της 46χρονης, «80χρονος ομογενής, την επιτηρούσε προκειμένου να μη διαφύγει, καθώς επίσης επόπτευε και την ορθή εκτέλεση των εργασιών που της είχαν αναθέσει».

Χτες το πρωί η 46χρονη κατόρθωσε να διαφύγει και να καταγγείλει στην Αστυνομία τα όσα έζησε εδώ και δυόμισι χρόνια. Το βράδυ συνελήφθησαν οι δύο ομογενείς στο σπίτι του 44χρονου στο Λαχανά και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.