nosokomeio_agios_dimitrios_01.jpeg
Τι προβλήματα προέκυψαν από το ότι το Δημοτικό Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος δεν έχει περιέλθει, ακόμη, στο υπουργείο Υγείας >>>

 

Μια απίστευτη γραφειοκρατική ιστορία έφερε στο φως η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη, με ερώτησή της προς το υπουργείο Υγείας. Ζητά να μάθει για την τύχη οικοπέδου έκτασης 31 στρεμμάτων, στο οποίο είναι στεγασμένο το Δημοτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ο “Άγιος Δημήτριος”).

Την έκταση με το νοσοκομείο δώρισε, μονομερώς, στο υπουργείο, στις 24 Ιανουαρίου 1972(με την 7304/24-1-72) ο δήμος Θεσσλαονίκης. Από τότε, το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποδοχή της δωρεάς!  Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, σύμφωνα με την κ. Ράπτη, εδώ και 42 χρόνια εκκρεμεί η αποστολή του ισχύοντος ρυμοτομικού διαγράμματος από το δήμο Θεσσαλονίκης!

nosokomeio_agios_dimitrios_03.jpeg

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος” ο δήμος θέλει να εντάξει όλη την περιοχής της Ευαγγελίστριας στο ρυμοτομικό. Αυτό, πάντα σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος, απαιτεί να συνταχθεί σειρά μελετών, άρα να καθυστερήσει κι άλλο η διευθέτηση του θέματος.

Κι όμως, όλα αυτά τα χρόνια, το νοσοκομείο έκανε ως και επεκτάσεις, τις οποίες, εκμεταλλευόμενο τις διάφορες διατάξεις για τα αυθαίρετα, τις νομιμοποίησε!

Σύμφωνα με την κ. Ράπτη “ο δήμος επιμένει να ζητά περισσότερα, χωρίς ωστόσο να δίνει λύση στο πρόβλημα, αφού εξαιτίας της αναβλητικότητας των δικών του υπηρεσιών, το όλο θέμα της παραχώρησης παραμένει σε εκκρεμότητα”. Την ίδια στιγμή, διαμορφώνει 12 στρέμματα του οικοπέδου για δικές του ανάγκες.

Η βουλευτής της Ν.Δ. ρωτά τον υπουργό Υγείας αν παρακολουθεί το υπουργείο το παραπάνω θέμα και αν ναι σε ποιο στάδιο βρίσκεται, ποιες είναι οι ενέργειες που έγιναν ως σήμερα για την επίλυση του προβλήματος κι αν θα μπορούσε το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς.