earth1.jpg

Θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση της νέας ρύθμισης για τα «κόκκινα» δάνεια, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται >>>

αναθεώρηση του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και παρεμβάσεις στο σύστημα «Τειρεσίας».

-------------------->>>--------------------

Η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής, χωρίς νέα μέτρα σε επίπεδο μισθών και συντάξεων, εφόσον εξακολουθούν να τηρούνται οι στόχοι σε επίπεδο φοροδιαφυγής, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές σε μισθούς-συντάξεις και αυξήσεις φόρων. Αυτό είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

--------------------->>>-------------

Στην υποστήριξη και των αντιπολιτευόμενων υπολογίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ψηφοφορία για τη γερμανική συμμετοχή στο κυπριακό πακέτο την Πέμπτη. Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ήδη δείξει την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν το πακέτο.

------------------------->>>----------------------

Μετατίθεται για αύριο στις 14:30 η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που επρόκειτο να γίνει σήμερα στις 14:00, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας. Ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξέλιξη με την έγκριση της εκχώρησης της δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

-------------------------->>>-------------------------

Αναβλήθηκε, με αίτημα του υπουργού Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλου, η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση επίκαιρης επερώτησης που είχαν καταθέσει τον περασμένο Οκτώβριο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η συζήτηση της επερώτησης θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, καθώς ο κ. Αβραμόπουλος, που έπρεπε να μεταβεί στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την επιθυμία να παρίσταται ο ίδιος στη συζήτηση.

----------------------------------->>>-----------------------

Για συνέχιση της κοροϊδίας με τις απολύσεις - διαθεσιμότητες, κάνει λόγο σε ερώτησή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελληνών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Υπογραμμίζει ταυτόχρονα την παντελή απουσία δημόσιων δηλώσεων εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

---------------------------->>>--------------------------

Στο συμπέρασμα ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές και βουλευτές του νεοναζιστικού πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή καταλήγει ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς. Επίσης, αναφέρει ότι η ελληνική νομοθεσία έχει το οπλοστάσιο ακόμη και για να κηρύξει παράνομη την Χρυσή Αυγή. Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στις πρακτικές της αστυνομίας. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης αναμένεται αύριο, Τρίτη.

------------------------------->>>-----------------------

Σε κατάληψη των κτιρίων Διοίκησης και Δικτύων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προχώρησαν ομάδες φοιτητών. Διαμαρτύρονται για τη διακοπή λειτουργίας της ιστοσελίδας athens.indymedia.org και του ραδιοφωνικού σταθμού «98fm».

------------------------------>>>-------------------------

Στα πράσα πιάστηκε ληστής την ώρα που έκλεβε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι από κοσμηματοπωλείο στο Μάντσεστερ και από τον πανικό του το κατάπιε για να κρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία που θα τον ενοχοποιούσαν. Ωστόσο, οι κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν όλο το σκηνικό, αλλά και η ακτινογραφία στην οποία υπεβλήθη ήταν αρκετά για να τον ενοχοποιήσουν.