euro_1-002.jpg

Χαρτονομίσματα των 100 ευρώ είχαν, στην κατοχή τους, δυο άνδρες 27 και 28 ετών και μία γυναίκα 31 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ, στην Παραλία Κατερίνης. Κι όπως αποδείχτηκε, ήταν μέλη πολυμελούς κυκλώματος παραχαρακτών. >>>

 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν, διότι  νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν διάφορα είδη από περίπτερο, στην Περίσταση Πιερίας, πληρώνοντας με πλαστό εκατόευρο. Ο περιπτεράς αντιλήφθηκε πως το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητό τους.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι τρεις παραχαράκτες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα της αστυνομίας, που συνεχίζεται, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν προλάβει να “χαλάσουν” δυο πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, ενώ άλλοι τρεις καταστηματάρχες αντιλήφθηκαν πως τα χρήματα ήταν πλαστά και τους έδιωξαν. Οι τρεις προσπάθησαν να δώσουν τα πλαστά χρήματα σε καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Πιερίας κατά το τελευταίο τριήμερο(σε περίπτερο 37χρονου στον Εύοσμο, 32χρονου στην Καλαμαριά, 36χρονου στο Αιγίνιο Πιερίας, όπου έγιναν αντιληπτοί, σε περίπτερο 24χρονης στη Χαλκηδόνα, και σε ανθοπωλείο 55χρονης στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές).

Στο αυτοκίνητο και στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 15 χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ αμφίβολης γνησιότητας,
  • το χρηματικό ποσό των 232 ευρώ, μέρος του οποίου αποδόθηκε στις νόμιμες κατόχους του,
  • ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα, 12 φυσίγγια των 6,35 mm,
  • μία κούτα τσιγάρων και μία γλάστρα τα οποία αποδόθηκαν στις νόμιμες κατόχους τους.

Συνολικά κατασχέθηκαν 17 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ το καθένα, καθώς και το προαναφερόμενο όχημα. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, με την κατηγορία της διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων.