alogisio_kreas_SKITSO_01Ο δήμος επικαλείται ανακοίνωση της εταιρίας, σύμφωνα με την οποία τα προϊόντα της ήταν “καθαρά” – Σε κατεψυγμένα είδη η ανίχνευση DNA αλόγου την ώρα που στα συσσίτια διατίθενται φρέσκα είδη >>>

 

Κατηγορηματικός είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης: Στα συσσίτια του δήμου δεν διατέθηκαν κεφτεδάκια με DNA αλόγου, από γνωστή εταιρία που έχει αναλάβει το κέτερινγκ.

Ο δήμος, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι μόλις πληροφορήθηκε από τον ΕΦΕΤ τα περί των θετικών δειγμάτων, επικοινώνησε με την εταιρία «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.», η οποία κατόπιν διαγωνισμού έχει αναλάβει την προμήθεια παροχής συσσιτίου σε απόρους, αστέγους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες.

«Η παραπάνω εταιρία, με το από 19/3/2013 έγγραφό της, βεβαιώνει ότι δεν προμηθεύει με το συγκεκριμένο προϊόν το Δήμο και ως εκ τούτου δεν έχουν διατεθεί κεφτεδάκια με κρέας αλόγου στα συσσίτια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, η εταιρία διευκρινίζει ότι «όσον αφορά στη συνεργασία της επιχείρησής μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ουδέποτε διαθέσαμε σε αυτόν κατεψυγμένα φαγητά ή το συγκεκριμένο είδος φαγητού (κεφτεδάκια Ναπολιτέν) καθώς η μεταξύ μας σύμβαση αφορά αποκλειστικά και μόνο σε θερμά φαγητά τα οποία παράγονται αποκλειστικά από νωπή πρώτη ύλη (κιμάς) και διατίθενται αυθημερόν, και όχι κατεψυγμένα προϊόντα», τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα, με ερώτημά του, ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” Χρ. Μάτης. Ο κ. Μάτης ρωτούσε, ακόμη, να πληροφορηθεί αν ο δήμος χρωστά στην εταιρία, για τις υπηρεσίες του.