Το έλλειμμα κράτους, η ανικανότητα, η αδιαφορία των εντολοδόχων υπαλλήλων του ξένου παράγοντα μας οδηγεί σε παρόμοιες καταστάσεις αναφέρει σε δελτίο τύπου η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο εκρηκτικός συνδυασμός ανικανότητας, αδιαφορίας, ελλείμματος του κράτους σε όλα τα επίπεδα, των εντολοδόχων υπαλλήλων του ξένου παράγοντα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε παιδομάζωμα. Η ανικανότητα της τρικομματικής κυβέρνησης να διασφαλίσει το αυτονόητο αγαθό της παιδείας στους μαθητές των ελληνικών σχολείων, έδωσε την ευκαιρία στη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να επιχειρήσει να καλύψει το κενό, οργανώνοντας ένα προπαγανδιστικό πρόγραμμα για παιδιά 6-10 ετών με τον προκλητικό τίτλο «Διάπλαση των Παίδων». Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς ανήγγειλε και την παράλληλη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού, όπου θα πραγματοποιείται το πρωταρχικό παιδομάζωμα.
Η διάπλαση των παιδιών οφείλει να είναι πρωτίστως αποτέλεσμα κεντρικής εθνικής επιλογής με σαφή κατεύθυνση. Οι πρωτοφανείς δυσλειτουργίες του εθνικού μας εκπαιδευτικού οικοδομήματος δεν επιλύονται με «μπαλώματα» ανιστόρητης διδασκαλίας σε κομματικά φυτώρια μίσους με προφανή στόχο την επιστροφή στο σκοταδισμό της ελληνικής κοινωνίας. Τα νέα παιδιά πρέπει να μείνουν μακρυά από τα κέντρα προσηλυτισμού των ταγών της βιαιότητας.
Η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει εξαρχής διαπιστώσει τις δυσλειτουργίες του ελληνικού εκπαιδευτικού μοντέλου, και είναι να παρουσιάσει λύσεις πρακτικές, οι οποίες αφορούν ολόκληρο το εκπαιδευτικό φάσμα. Δηλώνουμε σαφέστατα πως θα αγωνιστούμε για την εξυγίανση των ελληνικών σχολείων, χωρίς να καταφύγουμε ποτέ σε λογικές εξωθεσμικές που αποτελούν την Πέμπτη φάλαγγα της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση εγγυόμαστε πως θα φυλάμε Θερμοπύλες, για να μην καταλήξει η ελληνική εκπαίδευση στον Καιάδα…