Ορίστηκε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ υπήρξε και μια ακόμα παραίτηση, αυτή του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ευσταθόπουλου.

Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Σταυρίδης αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο του ΤΑΙΠΕΔ, που αναμένεται να "τρέξει" τις αποκρατικοποιήσεις, που θα δώσουν κίνηση στην οικονομία.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Ο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος, οικονομολόγος, μέχρι σήμερα μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, προτείνεται στη γενική συνέλευση των μετόχων από τον βασικό μέτοχο, για Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ. Στη θέση του, ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ορίζεται ο κ. Γιώργος Κουτσουδάκης, οικονομολόγος, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.
Η τοποθέτηση του κ. Σταυρίδη στη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ έγινε εξαιτίας της παραίτησης του πρώην προέδρου του, κ. Αθανασόπουλου καθώς και του του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου το Σάββατο. Και στους δύο έχει ασκηθεί δίωξη για τη σύμβαση της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ.

Και νέα παραίτηση

Για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ευσταθόπουλος.
Με επιστολή του προς τον υπουργό ο κ. Ευσταθόπουλος γνωστοποίησε την παραίτησή του:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ, η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίων του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για απόφασή του τον Ιούλιο του 2007 και του οποίου υπήρξα μέλος, μόλις από τον Ιούνιο του 2007, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο, να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την έως τώρα άψογη συνεργασία την οποία είχαμε".

Καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου.
Να σημειωθεί ότι και ο κ. Ευσταθόπουλος ήταν μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, που διώκεται ποινικά για την υπόθεση του Αλιβερίου, μαζί με τους κ. Αθανασόπουλο και κ. Μέργο.